Bygg ett modellställ

Ett modellställ är alltid bra att ha, särskilt för oss Aircombatpiloter som oftast har modeller utan landningsställ. Det är inte bara bara på fältet utan kan även användas i bygglokalen när man jobbar med modellen. Så med det sagt kommer här en beskrivning på hur man kan göra ett enkelt och praktiskt modellställ med bara tre delar.

Modellstället monterat på fältlådan.

Material

Här kommer vad som kanske är den kortaste material listan jag har skrivit.

  • Kvastskaft
  • Knäplatta

Knäplattan är en sådan det är tänkt att man skall skydda knäna med när man jobbar i trädgården eller i garaget. De är gjorda i ett hårt skummaterial och är ca 20-30 mm tjocka. Kvastskaftet är helt enkelt ett kvastskaft.

Bygget är enkelt, såga ut två lämpliga bitar ur knäplattan som passar den valda modellen eller som passar flera modeller. Det går fint att såga i materialet i tex en bandsåg eller en Dremel MotoSaw, som var det jag använde. Såga sen ett hål i varje bit knäplatta som passar kvastskaftet, gör hålet något mindre än kvastskaftets diameter så det sitter stadigt i knäplattan. Jag använde min MotorSaw för att göra hålet. Först borrade jag ett hål sen trädde jag igenom sågbladet och sågade ut ett lämpligt stort hål. För att få kvastskaftet att sitta lite bättre går det att limma fast det med lite UHU-Por.

/Red