Hallstahammar 2022

Mitt i semestern var det åter dags för en tävling i Svenska Cupen i Aircombat, traditionsenligt i Hallstahammar. Som vanlig bjöd Hallstaklubben på utmärkt Aircombat väder med strålande sol och även lite vind. Vilket passade bra då det förutom WW2 även skulle flygas WW1 och de modellerna och piloterna till dessa föredrar lite lugnare förhållanden. Det var den första tävlingen för WW1 för säsongen 2022.

Dagen började med WW1 eftersom vinden skulle tillta under dagen. I WW1 ställde 5 piloter upp, alla med dubbeldäckare efter vad jag kunde se. Ett par SE5a hann jag med att se att det fanns på startlinjen. Två heat flögs och på det final, när poängen hade räknats ihop stod Stefan Lundell som en rätt klar segrare med 1358 poäng. Resten av prispallen utgjordes av Per B och Jonas B, båda från Ikaros i Örebro.

Start i WW1

När WW1 tävlingen var klar och resterna av markmålen hade plockats undan var det dags för WW2. Här var det 12 piloter till start med några nya ansikten för säsongen. Att det var 12 piloter gjorde att det skulle flygas 6 omgångar med 6 piloter i varje heat, plus final för de sju bästa.

I runda två så slog Oscar till med 3 klipp och 480 poäng.

Runda 1
I de fösta heaten så var det Pär B. Stefan B. och Lasse L. som gjorde de bästa insatserna. Oscar S hade ett rätt anonymt först heat med sin P38 Lightning, men det skulle bli ändring på det i nästa omgång. Själv flög jag Corsair men jag lyckades inte uträtta något vettigt och dessutom blev jag klippt någon sekund innan slutsignalen, klart irriterande.

Runda 2
I runda två så slog Oscar till med 3 klipp och 480 poäng, bra mycket mer än någon annan mäktade med. Det var flera kollisioner och modeller som föll bort av andra anledningar i den här omgången. Per B skrämde ned ett par konkurrenter och själv var jag inblandad i en kollision men min modell klarade sig mirakulöst utan några skador, vilket man inte kan säga om det andra planet. I det heat jag själv flög var jag helt själv i luften efter lite mer än halva heatet. Mot slutet fick jag sällskap av Felix som fick ordning på sin Battle.

Runda 3
Oscar fortsatte med 3 klipp även i denna omgång och klättrade upp i poängledning inför finalen då ingen annan mäktade med att göra mer än ett klipp. Jonas B och även Leif C lyckades flyg över säk vilket gjorde att de definitivt var borta från chansen att gå till final.

Final
I finalen kolliderade undertecknad ganska omedelbart med Stefan S och det var slutet på Corsairen, Stefans modell flög dock vidare. Felix hade lite problem med sin Battle har jag för mig. I vilket fall som helst flög han bara tre och en halv minut men hann med att göra tre klipp på den tiden. Bra jobbat måste man säga, med det blev han den som fick mest poäng i finalen. Oscar fortsatte med att göra två klipp och även Pär hade en bra final. Mats E lyckades också plocka med sig ett par streamers vilket gav honom en pallplats, den första i karriären, grattis.

Prispall: Oscar 1428p, Pär 1275, Mats 1039