Boktips: Hayner Owners Workshop Manual Focke-Wulf Fw190

För den som vill ha tillgång till onödigt mycket information om det klassiska flygplanet Focke-Wulf Fw190 kan vi rekommendera att försöka att få tag i Hayner Owners Workshop Manual för Focke-Wulf Fw190.

Nu är namnet på boken lite missvisande eftersom det egentligen inte är en Workshop Manual på samma sätt som de gamla Haynes manualerna. Det är mera en faktabok om ett klassiskt flygplan. Men det innehåller en hel del annat som man kanske inte hittar i vanliga faktaböcker om flygplan från den här tiden.

Boken är mycket välgjord, innehåller massor av nya och gamla bilder och dessutom en del information om de nytillverkade Focke Wulf som byggdes av Flug Werk. Det finns bland annat kapitel om utveckling och produktion, flygplanets anatomi, motorer och hur det är en att flyga en Focke-Wulf. Det finns både fakta om det stora som historik och också om små detaljer. Om man till exempel skulle vilja veta hur skevroderlinkaget är gjort, och det vill man ju, så kan man läsa ett stycke om det.

Boken rekommenderas till alla som gillar flygplan från den här perioden och som verkligen vill ha möjligheten att nörda ner sig i information om detta klassiska flygplan.

Fem klipp!