Boktips: Jag flög för Griffon

Aces High har genom åren tipsat om böcker, filmer och annat som är relaterade till Aircombat på något sätt. Framförall olika alster som handlar om flyghistoria. Men aldrig förut har vi haft chansen att tipsa om en bok som handlar om Aircombat, förren nu!

Ett exemplar av boken på vad som kan vara redaktörens arbetsbord.

Boken går att ladda ned här. Helt utan kostnad, läs och njut

Författaren Dr Schnaps har under ca 1 års tid grävt i svensk aircombats historia och skildrar den genom ögonen hos en Major från Eskilstuna. Boken avslöjar dock direkt i inledningen att det bara är en slump som avgjort att denna pilot egentligen lika gärna kunde vara bosatt i Örebro, och kanske borde ha tillhört Icarus sqd. Om de släppt in honom vill säga, det får vi aldrig veta, för nu ville historien annorlunda…

Genom en serie av intervjuer tar Dr Schnaps med oss på en tidsresa från i huvudsak ca 1997 och fram till idag, och även om hans redogörelse hela tiden kretsar kring Major Jägermeisters berättelser och minnen,så låter han oss komma även andra piloter in på skinnet. Via intervjuer får vi höra berättelsen om hur t ex Bergendal (en pilot från Linköping, eller var det Norrköping, det får vi t ex svar på), hamnade i sporten, och vi får också berättat för oss om hur Daniel Nyréns första tävling gick till, bland mycket annat. 

Boken är skriven ur Major Jägermeisters perspektiv, och berättelsen utgår från hans upplevelser och utveckling inom Aircombat. Det som gör boken extra intressant är att berättelserna oftast involverar tävlingar och möten med andra piloter, både inom Sverige och utomlands. De flesta av oss känner nog igen sig i bokens berättelser, för på ett eller annat vis var vi ju alla med på resan, vi var ju alla där.

Aces High ger boken ”Jag flög för Griffon” av Dr Schnaps  5 klipp av 5 möjliga, med motiveringen att  ”så länge det bara finns en enda bok i ämnet, så har vi inte läst nån bättre!”

Detta är en tvättäkta kioskvältare!

5 klipp av 5 möjliga, värdsklass!