Herrljunga 2010

Denna artikel publicerades ursprungligen i Aces High 2010.

Jens modell hittades först dagen efter, väl gömd i åkern. Tur att en av fenorna sticker upp!

Tio tappra piloter samlades på fältet utanför Herrljunga för att göra upp i den tredje tävlingen för året i grupp Väst. Detta var troligen den enda tävlingen i hela modellflygsverige som flögs denna
dag. En vind på 15-20 sekundmeter och en del regn och inte mycket varmare än +12 grader. Kanske var vi de enda som flög överhuvudtaget, borträknat några hangflygare kanske, de brukar ju gilla blåst. Men en stridspilot pallar det mesta sägs det, så vi flög. Vind, blåst, regn, inget sådant stoppar grupp Väst.

I motvinden gick det säkert inte fortare än 30 km/timmen, men i medvinden såg det snarast ut som om vi höll på med F3D. Kämpigast var det nog trots allt för Jens som tappade herraväldet över sin modell och den flög längre och längre bort. Till slut så lyckades han få in modellen i en spinn mot moder jord. Men vi hade svårt att avgöra vad en landade, några riktmärken i form av en lada och en tall lyckades vi få till. Däremot var det svårare att avgöra i djupled var den hade hamnat då modellen inte var större än ett knappnålshuvud på det avståndet. Men hel streamer gav 50 poäng i alla fall!

Bristol 138a


I sitt tredje heat tog Samuel fram sitt nya vapen, en Bristol 138a. STOR och dödlig, med den fick han ett
klipp innan Uffe (Cockspur Squad) killade den och Samme modell singlade till marken som en pappkartong.

Ingen Jens
Inför tredje heatet så upptäcker tävlingsledningen att det saknas en pilot, efter en snabb till i startlistan visar det sig vara Jens. Efter en del förvirring upptäcks han ca 800 meter bort letandes efter sitt flygplan i den höga havreåkern. Alla försök att komma i kontakt med honom misslyckas och han får därmed stå över sitt tredje heat.

Resten av tävlingen rullade på som en tävling brukar, utan incidenter eller annat strul. Bara en hel hög med nöjda och glada aircombatpiloter precis som vanligt. Vinnare blev för fjärde gången för året Denny, andra platsen knep Jonas B. och den tredje pokalen gick till Jakob H, första pokalen för honom för övrigt.