EC Jönköping 2010

Detta korta referat publicerade ursprungligen i Aces High 2010.

Den 8:e maj drog sydgruppen vidare till Jönköping för att tävla i två dagar!

Lördag
En deltävling i Eurocupen var det som skulle avgöras. Det geografiska läget samtidigt som det är en dubbeltävling (grupp syd arrangerar en tävling på lördag och grupp väst en tävling på söndagen) brukar locka en del folk, även de lite mer långväga. Nu var inte väderprognosen så lovande och en del regn utlovades, vilket gjorde att en del veklingar stannade hemma (Angel – Cockspur 2-0).

Nu visade det sig att meteorologerna hade rätt, vädret var nog det i särklass värsta jag varit med om i min Aircombat karriär. Blås, regn och 2 grader varmt. Nu var det somliga som inte rädes regn och kyla trots att aldrig ha deltagit på en Aircombat tävling, ställde Andreas upp, och flög trots avsaknad utav fler kläder än jeans och en huvtröja (vilket kan jämföras med mina långkalsonger, 2 par byxor,+ regnbyxor 3 tröjor, tjock jacka, regnkappa). Med sig hade Andreas 2 kompisar som ställde upp som EC Jönköping 2010 pilotdomare, vilket dom gjorde bra och med humöret på topp.

Klubben eldade på bra i kaminen i den lilla klubbstugan och det var guld värt att kunna tina fingrarna mellan heat och regnskurar. Min sammanfattning utav denna tävling är att man måste vara lite galen som flyger i sådant väder. Skönt att man inte är ensam om att vara det…

Prispallen
1 Denny 1302
2 Samme 1141
3 Lennart J 1009

Söndag
På söndagen var vädret betydlig bättre vilket också ledde till ett betydligt större startfält då det var hela 16 startande. Dock gjorde det ingen större skillnad när det gällde förstaplatsen men resten av pallen blev inte densamma som dagen innan. Denny som återigen knep förstaplatsen hade två riktigt bra heat, heat 1 och heat 3 där han hade 636 respektive 635 poäng. Daniel Hvar betydlig jämnare men det räckte ändå inte för att peta bort Denny från hans favoritplats högst upp på pallen. Tommy passade på att knipa tredjeplatsen.

Taffan gör sig klar för start i Jönköping, troligen på Lördagen. Vädret ger vissa ledtrådar åt det hållet men exakta uppgifter saknas, som det så ofta blir ”in the heat of the battle”, eller kanske är det mer ”fog of war” i det här fallet, då vädret ser lite dimmigt ut.