Stenstorp 2010

Detta referat publicerades ursprungligen i Aces High 2010.

Sju piloter kom till Stenstorp för att njuta av det vackra vädret och flyga lite Aircombat.

Det hade talats om regn inför tävlingen men av det blev det inget, däremot väldigt mycket bra Aircombat. Särskilt bra flygning var det av Samuel, Denny och Jonas B. som jagade varandra som skållade råttor i ett av heaten. Det gick även bra för Jonas skvadronskamrat Pär B. som lyckades knipa en plats på pallen. Vilket i och för sig inte är någon ovanlighet när det gäller den mannen, bara rutinen som den piloten besitter räcker för att sätta skräck i de flesta anda på startlinjen.

Exakt sju
Eftersom det var exakt sju piloter på plats var det inte så svårt att avgöra vilka som skulle ta sig till final utan snarare stod kampen om de första tre platserna. Där blev det till slut så att Samme drog det längsta strået och knep förstaplatsen framför Denny, Pär B. tog som tidigare sagt den sista pallplatsen.

Samme var inte bara mycket nöjd över att ta sin tredje seger utan också för att han till slut hade kommit överens med de för säsongen nya modellerna. Latte som de kort och kort brukar få heta, Samme sa också att det kändes bra inför WASG att äntligen ha fått ordning på dessa flygplan.

En något sliten Latte, ett populärt flygplan i Grupp väst säsongen 2010.