Test: RC Modellers Canopy Glue

Ibland behöver man limma dit en huv, eller något annat av plast, och då är det bra om det finns lim för detta. Aces High har testat ett från Deluxe Material som heter RC Modellers Canopy Glue.

Kabinhuvar och Servon
Det här limmet från Delux Materials är kanske framförallt till för att limma kabinhuvar eller liknande men fungerar fint för andra plaster och trä. Jag har framförallt provat det för att limma huvar och servon i frigolitvinger. Det är ett klibbigt lim som är lite rinnigt, det är rätt likt vanligt trälim till utseende och konsistens men blir helt genomskinligt när det torkar. Det fastnar också på plast, och det är nog det största problemet. Det fastnar otroligt bra på plast så om man använder det för att limma fast servon s kommer de aldrig gå att få rent om de skall tas bort från vingen igen. Nu är det kanske egentligen inte något som är dåligt med ett lim, att saker sitter fast efter limning eftersom det är själva idén med lim. Det som är lite klurigt när man håller på med det är att det är rätt klibbigt och att det tar lång tid för det att torka. Så det kan kräva lite planering vid användandet.

Stabbe
Jag har börjar använda det för att limma dit stabben på vissa av mina modeller. I de fall den sitter instucken i ett spår i kroppen. I de fallen så använder jag det direkt på plastklädseln eftersom det egentligen bara är där för att inte stabben skall kunna glida i sidled. Det fungerar utmärkt, dock så kan man inte göra så om stabben bara limmas på en sida. I det fallet måste klädsel avlägsnas där limmning skall ske och stabben limmas med ett lim avsett för de material som skall limmas ihop. Nedan är en bild på en stabbe limmad med Delux Materials RC Modelers Canopy Glue. Limmet är i prinbcip osynligt.

Stabbe limmad i en spår i bakkroppen.