Trosa 2010

Detta referat publicerades ursprungligen i Aces High 2010.

Denny, Samme och Jens från glada grupp Väst dök upp i Trosa och färgade tävlingen med glada miner
och goa skratt.

Dagen började i regn men övergick tillsolsken strax efter avsatt starttid. Martin E gjorde Comeback efter ett antal års frånvaro. Nu med elmodeller, praktiskt förvarade i papperspåsar och också utrustad med obligatorisk mek-hink i plast. Martin hade nya fina elmotorer, accar, laddare osv, men modellerna var nog de äldsta på tävlingen.

Denna tävling gick verkligen i en fantastisk stämning. Alla var i toppform, inte minst Denny som satte nytt poängrekord med 2601 poäng. 6 klipp i första heatet, 5 i de efterföljande tre. NC flög skiten ur sin gamla Bf110 och Greger visade att en SAAB J21 kan flyga trots att stabben endast satt fast i en tunn remsa papper. Fredrik P visade upp en fin silvrig Spifire som tog hem BiS-priset till Hållsta. Finalen avlöpte med massor av klipp, särskilt av Denny, och helt utan kollisioner.

Denny var ohotad på förstaplatsen men det var dess hårdare om andraplatsen där det bara skiljde 43 poäng till Sammes fördel mot Tomas F som fick nöja sig med tredje plats. Vilket var en rätt stor placeringsförbättring mot i Strängnäs för Östs gruppchef som uppenbarligen trivs bäst på hemmaplan