Vi minns: Griffon Winter Cup 2011. Del 2

Nu tar vi upp serien med Griffon Winter Cup från 2011. Här är del två!

I Eskilstuna flögs under ett antal år Griffon Winter Cup på Huglanda modellflygfält. Så här kommer en tillbakablick på den andra deltävlingen.

Texten från den här artikeln publicerades ursprungligen i Aces High nr 1 2011.

Deltävling 2
I denna tävling kom det sju piloter till start. Vädret var precis som vanligt de senaste åren på GWC-tävlingar, det bästa tänkbara. Eftersom det bara var sju piloter till start blev det bara ett heat i grundomgången. Snabbast upp var som vanligt Janne och Pasi hade tydligen fått ordning på grejorna då han var tvåa upp i luften.

Snabbast att göra ett klipp var däremot Danne som ganska tidigt klippte undertecknad. Pasi gjorde även han ett klipp och såg till att göra ett stabilt heat i vanlig ordning. Resten av heatet var rätt händelselöst tills Danne och undertecknad återigen var inblandade i en strid som denna gång tyvärr slutade med en praktfull kollision och så var det två modeller mindre i luften. Strax innan detta hände hade även Mats blivit tvungen att nödlanda då glödstiftet i hans ASP hade gängat ur sig.

Final
Alla som hade modeller kvar fick flyga final vilket betydde att det blev fem piloter i finalen. Snabbast upp var återigen Janne men den här gången var det Martin som var näst snabbast upp i luften. Pasi var också ganska snabb men hans modell flög bara en 10-15 meter innan den återigen tog mark. Tyvärr hade vinginfästningen gett sig på Pasis gamla trotjänare men detta fixade han snabbt och enkelt med några varv tejp runt vingen och kropp. Strax var han återigen i luften.

En annan som hade problem var Mats vars FW190 hade grava motorproblem, det första startförsöket blev väldigt kort men efter att ha skruvat större delen av heatet så lyckades han med Dannes hjälp få någorlunda ordning på motorn. Detta innefattade bland annat en liten frigolitbit inkilad mellan vinge och ljuddämpare för att få bättre mottryck. När det var sådär en 15 sekunder kvar av heatet så kom Focken i luften igen och flög faktiskt hela heatet ut. Förutom detta så hände det extremt lite i finalen.

Topp tre
Det var väldigt tätt i mitten av resultatlistan denna tävling men förstaplatsen gick ohotat till Pasi. Med denna seger gick även Pasi upp i totalledning i GWC11. De två andra platserna på pallen togs av Martin på andra plats och Jonas på tredje plats. En stark uppryckning av dessa två som i första tävlingen höll till längst bak i resultatlistan.