Förenklade regler för klubb-combat

Varje år så ordnas det ett antal tävlingar i Svenska Cupen i Aircombat på olika platser runt om i Sverige. Men man behöver inte åka på en sådan för att prova på Aircombat. Det går alldeles utmärkt att anordna klubbtävlingar i Aircombat. Varför inte ordna ett KM i din klubb till exempel?

Man behöver inte flyga KM på vintern. Men man kan göra om man vill!

En vanlig Aircombat-tävling består av flera omgångar och en final. Det krävs också ett antal pilot-domare, klockor och annat som gör att det lite komplicerat att ordna en tävling efter reglerna i Svenska Cupen. Därför så publicerar vi här reglerna för KM som har används i Eskilstuna Flygklubb Mfs de senaste åren. De förenklar en hel del av reglerna, gör det smidigare att ordna en klubb-tävling och kortar ner tävlingsformatet så det går att genomföra på en vardagskväll. Använd de gärna för att ordna en tävling i din förening. De går att använda som de är eller anpassa efter behov. De skall användas tillsamman med reglerna för WW2-Aircombat. Alla dessa och ett protokoll för att hålla reda på poängen hittar du här nedan.

Regler

Protokoll

Regler för Aircombat

Dessa förenklade regler påminner rätt mycket om reglerna för ELAC-klassen. Modellerna i denna klass är lite mindre, lättare och eldrivna och de reglerna passar rätt bra för klubb-combat rätt av. ELAC är för övrigt ett billigt och smidigt sätt att testa på tävlingsformen på hemmaplan. Men man skall vara medveten om att de modellerna inte går att tävla med i WW2-Aircombat.

Bf110, ett stående inslag på KM i Eskilstuna Flygklubb Mfs.

En sak man måste ha för att kunna flyga Aircombat är streamers. Hur man gör sådana skall vi kika på nästa vecka.