Pågående byggen i Aircombat-Sverige

Den här tiden på året så är det trots att det inte är tävlingssäsong full fart runt om i Aircombat-Sverige. För även om det inte jagas några streamers i luften så pågår aktiviteten i byggrummen för fullt. Vilket är tur det för varje dag som går kommer vi en dag närmare säsongsstarten. Aces High har genom lite inte allt för ansträngande undersökande journalistik lyckats få tag i lite bilder på några av alla de alster som skapas runt om i landet.

Strax utanför flygstaden Linköping så snidas det på nya Change Vought Corsair. Redaktionen har hört att tillgången på cellplast skall vara tryggad för tillverkning av Corsairer i Linköping för överskådlig framtid

I Hällbybrunn strax utanför Eskilstuna byggs det eldrivna Bf109 i balsa. Egenhändigt laserskurna av konstruktören själv.

I Västmanland byggs det Hawker Tempest av en gammal klassisk design men med något tveksam färgsättning. Ritning och mallar till denna modell finns här på Aces High.

I centrala Eskilstuna tar elliptiska vingar i balsa form. De är byggda efter ritning på en klassisk fighter.

I trakten av Södertälje byggs det ett märkligt flygplan. För den som inte känner igen denna underliga tingest så är det Heinkel He 219, ett tyskt nattjaktplan. Som i detta utförande dessutom verkar ha ett rätt bra fungerande kamouflage för vintermiljö.

På redaktionen så har det faktiskt också hunnits med att bygga lite, i detta fall en Aichi M6A.